Foloseste scroll-ul sau sagetile de navigare

Tot ce trebuie să știi despre fotografia profesională pentru nunta ta

Probabil că e ora trei dimineața și ai ochii roșii după ce te-ai uitat la minim 1.000 de poze de portofoliu și ai cercetat zeci de oferte din domeniul fotografiei profesionale de nuntă. Nu-ți face griji, acum ești în siguranță. Relaxează-te, totul va fi bine! Ai ajuns în ograda lupilor, însă nu cei fioroși din basme, ci mai degrabă lupișorii tăi ocrotitori, haita gata să-ți sară în ajutor oricând.

Vezi Portofoliu


Fotograf profesionist sau „fotograf profesionist”

“Povestea voastră trebuie să fie întotdeauna povestea voastră, NU povestea unei nunți și atât.”


Mirele si mireasa sarutandu-se imbratisatiDespre importanța fotografului la nuntă poți citi peste tot, însă se vorbește prea puțin despre chimia dintre tinerii însurăței și cel care va fi umbra lor pe tot parcursul zilei. Dincolo de viața agitată a unui fotograf profesionist de nuntă în București, ne găsim mereu timp pentru a ne cunoaște clienții și a înțelege cât mai bine ce tip de fotografie își doresc. Nu plecăm niciodată de acasă cu un plan făcut, rigiditatea în fotografie fiind o mare problemă în ziua de azi.

Încă există fotografi așa-ziși „profesioniști” care sunt mai degrabă pozari, cu un scenariu bine stabilit pe care îl repetă la fiecare eveniment. Pentru ei, mirii sunt doar o parte din recuzită! Nu oricine ține un dispozitiv în mână, fie telefon, cameră compactă sau un DSLR este fotograf. Pentru noi este întotdeauna important să înțelegem oamenii pe care îi avem în față, să descoperim povestea din spatele lor.

„Adulmecăm fiecare emoție și dăm târcoale evenimentului din toate părțile pentru a nu rata niciun moment important. Nu trebuie să ratăm nimic. Ți-am spus că suntem o haită abilă”, au fost cuvintele pe care Ana le-a spus într-o seară, după un pahar de vin. Ăsta e și planul nostru, sloganul după care ne ghidăm.

Povestea voastră trebuie să fie întotdeauna povestea voastră și a prietenilor/familiei, a celor dragi care vă sunt alături, NU povestea unei nunți și atât. Fotograful de nuntă înțelege că oamenii sunt agitați, că se mișcă non-stop, generând scenarii și scenarii.

„Adulmecăm” și „dăm târcoale” pentru a ne asigura că voi aveți ce povesti nepoților, atunci când le veți arăta pozele „de la 1800 toamna”. În cazul în care nu ne credeți pe cuvânt, vă lăsăm un buton către portfoliul nostru extins cu sute de poze imortalizate în timpul nunților.


Editarea fotografiilor și stilul care ți se potrivește – cum alegi fotograful pentru nunta ta

“Editarea <<bulk>> este impersonală, iar în fotografia profesională de nuntă nu este loc de experiențe impersonale.”


Explozia tehnologică din domeniul smartphone-urilor și era social media au adus modificări importante în domeniul fotografiei de nuntă. „Are soția o prietenă cu Iphone <<ț>> care face niște poze super. Și să vezi ce le editează și ce iese când postează pe Instagram”, am auzit la o întâlnire cu un cuplu care dorea să ne cunoască.
Sotul sarutand sotia pe cap in padureUn fotograf profesionist de nuntă știe că prietenii cu telefoane sau camere mișto trebuie ignorați și eliminați elegant din discuție, fiindcă amintirile ce vor rămâne sunt cele pe care le va livra chiar el.

Așadar, noi punem un accent deosebit pe dorințele mirilor în ceea ce privește editarea fotografiilor, precum și stilul potrivit pentru aceștia. În prezent, cel mai des se adoptă o combinație între stilul clasic (cel bazat pe regie) și stilul foto-jurnalistic. Pentru cele mai bune rezultate și pentru ca povestea să fie spusă complet, este ideal să fie prezenți doi fotografi.

Când alegi un fotograf pentru nunta ta, asigură-te că acesta va edita fiecare poză individual, altfel rezultatul va fi unul sub așteptări. Acesta a fost unul dintre principiile noastre, încă de la primele proiecte.

Editarea „bulk” este impersonală, iar în fotografia de nuntă nu este loc de experiențe impersonale. De asemenea, editarea în exces a fotografiilor poate duce la alterarea serioasă a realității și este nerecomandată.


Când o zi nu e suficientă

„Fotograful de nuntă trebuie să spună o poveste, preferabil în trei părți.”


Pentru a întregi experiența și pentru a spune o poveste cât mai completă, abordăm mai multe tipuri de shootinguri, deja celebrele „pre-wedding” și „trash the dress”. Ne bucurăm tare mult atunci când ni se solicită un pre-wedding, pe lângă serviciul clasic de fotografie profesională de nuntă. Mirii sunt mai relaxați, iar noi le putem descoperi pe îndelete frumusețea și chimia dintre ei. Stilul natural este ideal pentru acest tip de shooting.

Dacă ne gândim la întreaga experiență ca la o poveste, putem spune că shootingul pre-wedding este o introducere, punctul culminant fiind nunta în sine, iar la final, trash the dress vine să încheie albumul foto. Un fotograf profesionist de nuntă știe că, pentru a obține cadre originale în timpul ședinței trash the dress, locația este foarte importantă, preferabil un loc sălbatic/părăsit, care să contrastreze cu eleganța personajelor principale.


Când și cum alegi să intri în horă sau… în haită

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ochii tăi sunt acum și mai roșii. Nu-i nimic, mai ai un paragraf. Cel de încheiere. Dincolo de portofolii, nume sonore și prețuri, fotografia de nuntă este o experiență personală, exact cum va fi și evenimentul tău.

Sfaturile noastre pentru tine, cel/cea care caută un serviciu de fotografie profesională pentru nuntă sunt foarte simple: caută din timp, testează, alege în funcție de feeling, comunică deschis, nu alege în funcție de preț (un preț mare nu îți garantează pozele pe care le vezi în portofolii), citește cât mai multe articole pe subiect.

Un eveniment de o asemenea importanță trebuie să iasă absolut perfect, iar acest lucru necesită documentare îndelungată și alegeri corespunzatoare.

Poate că nici nu o să mai cauți pe altcineva din sfera fotografiei profesionale de nuntă, pentru că o să ne contactezi chiar acum la 0744 488 898 sau prin intermediul formularului alăturat!

S

Vrei să lucrezi cu noi?

Copyrighted Image